web analytics

Sketchwalk i minusgrader

Dagens sketchwalk med Urban Sketchers Malmö började optimistiskt ute i 3 minusgrader. Vi träffades under taket på Hylliestation och det kändes härligt att vara ute i dagsljus efter en arbetsvecka så vi var några stycken som tog upp skissblocken ute.

Det finns många roliga former vid stationen och det blir fint ljus med snön och den låga solen nu på vintern. Nackdelen är att akvarellen fryser och bildar kristaller. Eller så är det bara coolt.

Jag fastnade för mellanrummet mellan kurvan av det tefatsliknande taket och det lutande trähuset. Först skissade jag med akvarell för att få lite känsla för placering samt att det gör tuschlinjerna kraftigare än när de ritas på torrt papper. Om saker hamnar fel är det bara att rita med reservoarpennan över och sätta formen som jag vill ha den.

Jag skulle velat få mer kontrast och måla lite mörkare på flera partier men jag gav upp när fingertopparna tappade känseln och färgen frös.

Ska lägga den fina effekten på minnet att först måla en färg på hela väggen och sedan ta en lite annan mörkare nyans och måla murverk mellan fönstren. Här rosa och sedan tegelrött över.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *