web analytics

På väg mot A4

Oftast så ritar jag med min reservoarpenna och gillar verkligen linjerna och tuschflödet. Pennan glider över pappret och linjerna blir aldrig ointressanta. Teckningarna brukar vara i A5 format så det är en bra balans mellan detaljrikedom och linjetjocklek.

Men nu har jag fått för mig att jag vill rita större. Ta steget till A4. Vill jag behålla proportionerna så behöver jag kunna skapa kraftigare linjer eller bli en mer tålmodig och noggrann tecknare som nyttjar den extra upplösningen till att beskriva verklighetens alla detaljer. Det räcker med att jag skriver det sista för att känna hur min ena mungipa drar sig uppåt i ett “som om det nånsin skulle hända” leende.

Jag alltså i en fas av ivrigt testande och misslyckande där misslyckande är allt som inte ser ut som ritat med reservoarpenna eller virtuos penselföring.

Denna teckning har jag börjat med en ZIG Kuretake Cartoonist Brush Pen no 24. Den är en favorit när det gäller att rita feta mörka partier men jag kan inte riktigt få till långa nästan tunna linjer. Jag var inte så nöjd förrän jag la till lite detaljer med reservoarpennan på bakgrunden. Färglagd med gouache och akvarell. Det är inte A4 än.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *